Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 01 augustus 2022 @ 21:20 door Marilyn_Presley , 285 keer bekeken

Anouk Teeuwe

Na in 1997 doorgebroken te zijn met Together Alone en de hit Nobody’s Wife groeit Anouk uit tot de populairste rockzangeres van Nederland.

Na een turbulent verlopen jeugd vindt Anouk Teeuwe haar bestemming in de muziek. Ze zingt aanvankelijk in coverbands in het Haagse kroegencircuit. Radio-deejay Alfred Lagarde is een van de eersten die haar talent opmerkt. Haar manager en echtgenoot Edwin Jansen brengt haar in contact met Barry Hay en George Kooymans die haar debuut Together Alone produceren. De daarvan afkomstige single Nobody’s Wife – een stevige, stoere rocksong – betekent in 1997 haar doorbraak in Nederland. Opeens weet iedereen wie Anouk is. Een jaar later staat ze op Pinkpop. 

Het succesverhaal krijgt in 1999 een waardig vervolg met Urban Solitude, met daarop o.a. de hit R U Kiddin' Me. Het lukt haar niet om voet aan de grond te krijgen in Amerika, maar ze heeft ondertussen haar handen vol aan Nederland, en de rest van Europa. Ze treedt nog altijd veel op en brengt in 2002 Graduated Fool uit. In 2004 gevolgd door Update, dat akoestische versies van haar nummers bevat. Hoe groot Anouk inmiddels is blijkt alweer een jaar later als ze vier megaconcerten in Rotterdam en twee in Antwerpen geeft.

Who’s Your Momma uit 2007 wordt opnieuw gevolgd door een reeks concerten. Het titelnummer For Bitter Or Worse wordt gebruikt voor de soundtrack van de film De Gelukkige Huisvrouw. Het markeert het begin van een periode waarin Anouk haar vleugels verder uitslaat. In 2013 is ze de verrassende vertegenwoordiger van Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival. Ze maakt indruk met het nummer Birds en eindigt op een verdienstelijke 9e plaats in de finale. Ze is daarnaast te zien in tv-programma’s als The Voice Of Holland en The Voice Kids. In 2017 is ze te gast bij het Holland Zingt Hazes festijn in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een jaar later geeft ze een nieuwe draai aan haar loopbaan door met Wen D’r Maar Aan voor de dag te komen met een volledig Nederlandstalige plaat. Dat wennen gaat soepel, want het album schiet moeiteloos naar de eerste plaats van de Album Top 100.

platenzaak.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.