Deena & Jim

Geplaatst op woensdag 08 november 2023 @ 17:05 , 123 keer bekeken

Met de release van haar veertiende album verkent de zangeres nieuw terrein. Het album met de titel Deena & Jim heeft een rijke orkestrale sound met arrangementen van Martin Gjerstad, Anouks jarenlange schrijfpartner. De 12 composities, en de bijbehorende interludes, intro’s en outro’s werden ingespeeld door het Praags Filharmonisch Orkest. ‘Dit is een album is een liefdesbrief aan degenen die wanhopig zijn… Ik hoop dat sommige van mijn woorden en muziek je hart zullen raken.’

In het nummer From The Bottom To The Top spreekt Anouk rechtstreeks tot de luisteraar. Het staat op haar nieuwe plaat Deena & Jim; een intiem, ontroerend album in een tijdperk van vluchtige streaming en social hitjes. Een conceptplaat wil ze het niet noemen, maar de twaalf songs zijn wel bedoeld om in één keer achter elkaar te beluisteren. Anouk wilde met Deena & Jim een filmische plaat maken. “Ik ben gek op film en filmmuziek. Ik ga vaak ’s ochtends naar de bioscoop, als het lekker rustig is. Ik wilde deze plaat de sfeer van een epische film geven. De tijd moet even verdwijnen als je ernaar luistert.” Deena & Jim zijn de door Anouk bedachte hoofdrolspelers in een speelfilmachtig levensverhaal. Velen zullen zich herkennen in de karakters, want iedereen is wel eens ‘n Deena of ‘n Jim geweest. Ook Anouk zelf. “De hele plaat is superherkenbaar; de dingen waarover ik zing, zie ik ook gebeuren in relaties om mij heen. Daar leer je van dat je niets zomaar voor lief moet nemen. Ik denk dat veel mensen vooral hoop uit deze plaat kunnen halen. Want wat je dwarszit, kun je echt altijd aanpakken. En daar moet je niet te lang mee wachten.”

Op de hoes past geen treffender beeld dan een kus van Anouk en haar grote liefde Dominique. De intieme foto werd gemaakt door Erwin Olaf en weerspiegelt de fase die voor Anouk, na roerige jaren, eindelijk is aangebroken. “Nú zijn de goeie jaren aangebroken, mijn leven voelt momenteel echt heel rustig en veilig.”


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: